Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Monday, June 30, 2008

Los veranos de mi vida

Εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Ελευσίνας στα μέρη μας για κατάβαση της Νέδας, και η συνάντηση με τους φίλους, τους φίλους των φίλων και τα μέλη του Ορειβατικού, στα Πετράλωνα (μιαμ, μιαμ) την ώρα του φαγητού!!

Επίσκεψη στον Ναό της Αθηνάς στην Αρχαία Φιγαλεία, με το λεωφορείο να κάνει ακροβατικά ανάμεσα στα στενά στα Περιβόλια, και τον παππού της πλατείας να κοιτάζει έκθαμβος!

Το μοντέλο!

Οι περισσότερες πινακίδες πεσμένες, αλλά μπορεί να δει κανείς πληροφορίες όχι μόνο για τον χώρο, αλλά και τα μονοπάτια που οδηγούν στο ποτάμι.

Το Fabia και το Pajero, απέναντι από τον ναό της Αθηνάς (και τους 42 βαθμούς Κελσίου....)

Όχι, δεν θα δεις, όχι, δεν θα δεις!!!!
;-D

Η αρχαία κρήνη.

Το νερό δροσερό δροσερό και ό,τι έπρεπε για εκείνη την ώρα.

Και όσο το λεωφορείο γινότανε φλαμπέ προσπαθώντας να πάρει την στροφή από τα Περιβόλια για Επικούρειο Απόλλωνα, το Fabia, απολάμβανε την δροσιά, την θέα, και τον City Fm από την Μεσσηνία, μαζί με made on the spot, φραπεδάκι!
;-D
Οι κολώνες του ναού.

Θα πέσει... δεν θα πέσει.....

Το στέγαστρο, που είναι εξίσου εντυπωσιακό!!

Ο ναός.

Οι σκαλωσιές...

Οι κολώνες του στέγαστρου.

Πόρταααα, πόρταααααααα.....

Και ο ήλιος, πάντα λάμπει!!

Και μετά από τον γύρο της μισής Μεσσηνίας για να αφήσουμε το Fabia στα Πλατάνια για την άλλη μέρα και αφού κάναμε με το Pajero όλες τις δυνατές διαδρομές ψάχνοντας να βρούμε από που τελικά θα κατεβούμε στην κατασκήνωση, ("Παιδιά, παιδιά, στο Σύρριζο θα έρθετε", μια ώρα μετά, "παιδιά, παιδιά, από Κούβελα θα κατεβείτε και Μαυρομμάτι"), οι σκηνές στημένες, και όλα έτοιμα για το τσιμπούσι! Τα σουβλάκια φτάσαν από Διαβολίτσι μαζί με τις μπύρες (σουβλάκι-παγωτό, ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ) και μετά το φαγοπότι, ακολούθησε και πάρτυ γενεθλίων!

Το pet...

7 το πρωί, και η κατασκήνωση σπιντάρει στο μάζεμα σκηνών. ΚΑΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!
;-D
To τζακούζι, μετά τα πρώτες βουτιές και το πρώτο κολύμπι. Και, ώρα για φωτογραφία! Ανοίγουμε το βρεγμένο σακίδιο, βγάζουμε την πρώτη σακούλα σκουπιδιών, ανοίγουμε, βγάζουμε την δεύτερη σακούλα σκουπιδιών, ανοίγουμε, βγάζουμε την τρίτη σακούλα σκουπιδιών, ανοίγουμε, βγάζουμε το τάπερ, ανοίγουμε, βγάζουμε την θήκη της μηχανής, και η Olympus, έτοιμη!!! Και σας το είπα... πάρτε μου μια αδιάβροχη..... Βάλε βγάλε 10 ώρες για να τραβήξουμε μια φωτό....
;-D

Η Νέδα στην μεριά του ήλιου, λίγο μετά το γεφύρι της Νέας Φιγαλείας.

Και καλά που ο Νικόλας έφερε τα μπατόν (ευχαριστώ, Νικόλα, ευχαριστώ, ευχαριστώωωωωω), αλλιώς θα έφερνα όλα τα κόκκαλα σε puzzle!!! Μετρήθηκαν βέβαια κάμποσα οικόπεδα, και στα ορμητικά νερά (όχι, αυτά, αυτά ήταν παιχνιδάκι...) θρηνήσαμε ένα κομμάτι του ενός μπατόν, και ένα σπασμένο λουρί, αλλά χάρη στα καταπληκτικά ορειβατικά που τώρα στεγνώνουν μπροστά στον ανεμιστήρα, και στα προαναφερθέντα μπατόν, το μόνο που αφήσαμε στο ποτάμι, ήταν πολύ DNA στα βραχάκια, υπέργεια και υπόγεια!

Στην αρχή των φαραγγιών και των πολλών σημείων κολύμβησης!!! (Έπρεπε να πάρω εκείνη την ωραία ζώνη κολύμβησης για το σακίδιο...)
-Είναι βαθιά εκεί?
-Έλα, έλα, εδώ πατάς...
- Μπλμπλμπλ, γκλουγκλουγκλου...

Η μεταφορά των μη εχόντων Pajero (τα πράγματά μου κι εγώ σας πολυευχαριστούμε παιδιά!!!) από το ποτάμι, στα Πλατάνια!
;-D
Και χάρη στο Google Earth, πάρτε μια μικρή γεύση της διαδρομής που κάναμε στο ποτάμι!!!
;-D

Και επί συνόλου!!! Και επειδή, το Fabia ήταν designated αυτοκίνητο για να επιστρέψει τους οδηγούς που αφήσανε τα δικά τους στον χώρο κατασκήνωσης, μετά το φαγητό στα Πλατάνια και αφού καταστρώθηκε το πρόγραμμα των επόμενων διαδρομών του Συλλόγου,...

... άφησε μπάλες, καρεκλάκια και άλλα μπιχλιμπίδια πίσω στους υπόλοιπους επιβάτες, και με τον GPS Δάσκαλο, και τους 3 οδηγούς των αφημένων αυτοκινήτων, πήρε τους δρόμους για Κούβελα και Μαυρομμάτι, όπου παίχτηκε για μια ακόμα φορά επανάληψη του εξής διαλόγου της προηγούμενης ημέρας (μα, καλά, όλοι οι παππούδες το ίδιο σενάριο διαβάζουν?)
Δάσκαλος: Καλησπέρα, μπορείτε να μας πείτε από που πηγαίνει για Κούβελα?
Παππούς: Από εκεί είσαστε? (Ναι, ρε θείο, και έχουμε πάθει αμνησία και ξεχάσαμε το δρόμο για το σπίτι μας....)

Μετά από μια περιπετειώδη διαδρομή μέχρι την κατασκήνωση, μέσω ασφάλτου και επιστροφή από έναν χωματόδρομο σούπερ ουάου που έβγαινε από Κούβελα στα Πλατάνια, τα τέσσερα αυτοκίνητα, σκονισμένα, έτοιμα για την μεταφορά των φίλων και την επιστροφή!! (Γη, γη, γη, γηηηηηηη!!!!). Αφού λοιπόν φιληθήκαμε και ξαναφιληθήκαμε, ξαναβάλαμε στο Fabia ό,τι βγάλαμε πριν (ελπίζουμε δηλαδή...) και βουρ, για σπίτι!!

Το πολύ ευρύχωρο σαλόνι του Fabia, όπως βλέπετε, τα τέσσερα άτομα που γυρίσαμε, είχαμε πολύ άνεση και χώρο!!!
;-D

Friday, June 27, 2008

Deep in the bosom of the gentle night

Μα, εγώ, κύριε Πρόεδρε, μια κουζίνα και ένα πλυντήριο πιάτων πετάχτηκα να πάρω!!! Τώρα, αν βρεθήκαμε στην Σάντοβα να δοκιμάζουμε την αλμυρότητα των νερών και να συζητάμε για το πως θα κουβαλήσουμε τα παλιά κρασοβάρελα του Ηλία (πλάκα, πλάκα, και εκείνη η βάρκα έξω από το σπίτι, είναι πολύ ωραία!! Ηλίααααααα, κάνε ένα ουζερί στην αυλή!!!), είναι ένα μυστήριο! Μετά, μετακόμιση στην άλλη παραλία όπου κολυμπάγανε οι κολλητοί, στη δεύτερη βάρδια κολύμβησης, και ξαφνικά,..... κάστρο.... (θυμίζω, κύριε Πρόεδρε, εγώ μια κουζίνα και πλυντήριο πιάτων πήγα να πάρω...)
;-D

Είμαστε του πολιτισμού, τι να κάνουμε!!!

Η μακέτα του θεάτρου με τα σκηνικά.

Οι ηθοποιοί (ήταν interactive η αρχή και το τέλος, όπως είπε και η συνοδός στην έρευνα αγοράς -μα, ναι, είπαμε, κουζίνα και πλυντήριο πιάτων....).

Οι Εκκλησιάζουσες πριν αντροφορεθούν!!

Φωτογράφηση δια χειρός, άνευ υποστηρίγματος...

Και σύντομα, με τον αυτοσχέδιο τρίποδα!! Το μπουκάλι του νερού ανάποδα μέσα στην μια θήκη της τσάντας (αυτά τραβάς άμα έχεις κεφάλια μπροστά σου), η τσάντα πάνω στα γόνατα, και η (πολύπαθη) Olympus, στηριγμένη στον πάτο του μπουκαλιού!!! Και, voila!
;-D

Ακολουθεί μπαράζ psychedelic φωτογραφιών, (εθισμένοι στο click!)
;-D

....

....





Pretty creepy, huh?
;-D

Η Πραξαγόρα ανακοινώνει τα νέα μέτρα διακυβέρνησης!!

;-D







Και μιας και το ψάξιμο για ορειβατικά μπατόν σε Πύργο και Καλαμάτα δεν απέδωσε (εγώ, όπως ξέρετε, μια κουζίνα και ένα πλυντήριο πήγα να διαλέξω.... α, ok, και ορειβατικά μπατόν, φακό κεφαλής και carry mat, και επειδή ποτέ δεν αγοράζω πράγματα που δεν έχω προγραμματίσει, πήρα ένα καταπληκτικό σακ βουαγιάζ, και ένα σφυρί από το IDEA, και στο τσακ γλύτωσε ένας φανταστικός πτυσσόμενος φωσφοριζέ κώνος με φωτάκι, για emergencies, αλλά, που θα μου πάει, next week!!!) ως από μηχανής θεός, ήρθε σήμερα o Νικόλας, να δοκιμάσουμε τις εδώ παραλίες!!! Και επειδή η Πάτρα είναι πόλη με ενημερωμένα μαγαζιά και οι φίλοι είναι και πολύ φίλοι (Νικόλα, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώωωωωωω) αριβάρισε με το δώρο!!!! Και για να τον βοηθήσω να εμπλουτίσει τα λήμματα του λεξικού, στο δρόμο για την παραλία, μας δόθηκε η ευκαιρία να αντικρύσουμε πολλά δείγματα της σελίδας 71!!!! (Παραλίγο να δούμε και το ματς Τρένο-προπορευόμενα αυτοκίνητα, αλλά η τύχη ήταν με το μέρος τους.... Εμείς πάλι, αφού είδαμε τις μπάρες κατεβασμένες με τα φώτα αναμμένα στην διασταύρωση του τρένου και τα αυτοκίνητα να περνάνε κανονικά από ανάμεσα, πρώτα πήραμε το 100 να ρωτήσουμε αν λειτουργούν σωστά, μετά τον ΟΣΕ και κάθισε ο συγγραφέας, σκοπός πριν το Fabia κάνει το crossover!)
;-D

Ιδού λοιπόν τα καινούρια μπατόν σαλέ (τα κάναμε και βόλτα στην παραλία...) με τα πράγματα σε κατάσταση ανακατωσούρας, μιας και αύριο, έχει τουρ στα ορεινά, και ποτάμι!!!!

Μέτρηση χρόνου στησίματος καινούριας σκηνής... (@#$@!$!@$!@ βάζα στον μανάβη από το ΙΚΕΑ...)

Και όλα είναι έτοιμα (λέμε τώρα...) για να στηθεί in situ (όστις βούλεται, μπορεί να πάρει με ανάθεση το στήσιμο και το ξεστήσιμο σκηνής, το ανταλλάσσω με φρέσκο, σπιτικό ψωμί, και γλυκό μήλο).
;-D