Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Sunday, November 18, 2007

Τι είναι αυτό που’χει πιο μεγάλη σημασία...

... η θέση των άστρων ή η παγκόσμια ιστορία...

Ένα ΠΣΚ γεμάτο ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφές πάνω σε καταστροφές, και αυτή είναι μόνο η αρχή για τα φαινόμενα που ακολουθούν τις πυρκαγιές. Η μέριμνα και η πρόληψη, πάλι ελλειπείς.... Γκρρρρ.... Ο Αλφειός αυτές τις μέρες, αρχίζει την εκδίκησή του απέναντι στην έλλειψη σεβασμού της φύσης και του περιβάλλοντος....

Οι καταιγίδες μας ακολουθήσαν όπου και να πήγαμε αυτές τις μέρες... Και πάνω που ξεκινάς να πας να μαζέψεις τις ελιές σου για πάστωμα, από το μέρος που το φωτίζει ο ήλιος, ένα τέταρτο μετά, βρίσκεσαι πάλι μέσα στα μπουρίνια...

Τουλάχιστον, αρχίζουμε να νιώθουμε μια μικρή περηφάνεια για αυτό που ντρεπόμασταν και κράζαμε όλους τους υπεύθυνους όλα αυτά τα χρόνια. Απολαύστε, το ανακαινισμένο σπίτι του ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο! ;-D


Και επειδή, ως γνωστόν, μπορεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μας εντυπωσιάζουν ενώ παράλληλα λυπόμαστε για τις καταστροφές (και για το μέγεθος της ανθρώπινης βλακείας που επιμένει να νομίζει ότι μπορεί να επικρατήσει η ασυδοσία ενάντια στη φύση...) δεν χάνουμε και τον στόχο μας και δηλώνουμε πως δεν μασάμε από τα εμπόδια που συναντάμε!!!!!! Στόχος λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο (μεταξύ άλλων δηλαδή οι οποίοι πάλι ανήκουν στην κατηγορία προσωπικά δεδομένα) ήταν και το μάζεμα ελιών για πάστωμα.

Οδηγίες συλλογής ελαίας για πάστωμα εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων.
Αν θέλετε να μαζέψετε ελιές και η φύση αποφασίζει να τα κάνει όλα κολυμπηθρόξυλο το μοναδικό Σαββατοκύριακο που εσείς πήρατε την απόφαση (γιατί μην ξεχνιόμαστε, έχουμε και Φεστιβάλ σε λίγες μέρες.... ) μην πτοείστε!!!! Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές, at your own risk!

Κατ' αρχάς, η απάντηση στην ερώτηση "Θέλω να μαζέψω ελιές και ρίχνει χαλάζι, τι πρέπει να κάνω?", δηλαδή "Κάτσε μπροστά στο τζάκι με καλή παρέα, καλό κρασί, καλή θέα στην καταιγίδα, μπόλικα κεριά και καλή μουσική και πάρε ελιές από το σούπερ μάρκετ" είναι τόσο προφανής που δεν μπαίνω καν στον κόπο να ασχοληθώ. Το target group μας είναι εκείνοι οι άνθρωποι που στο χείλος του χάους, ανανεώνουν απλά το κραγιόν τους και συνεχίζουν να παίζουν με την εντροπία του συστήματος. Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, να σας δώσουμε το trivial pursuit και μερικές καλές συμβουλές για κρασί, και ψητά στο τζάκι (τα άλλα κάντε τα μόνοι σας, επιτέλους, δεν θα ασχολούμαστε όλο με εσας, χεχεχε). Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, προχωρείστε παρακάτω.
  • Κατ' αρχ'ας, περιμένετε να κοπάσει η βρόχα. Τα λίγα πολύτιμα λεπτά από μια βροχή σε μια άλλη, είναι αυτά που πρέπει να εμεταλλευτείτε. Αποφύγετε να πράξετε τα παρακάτω κατά την διάρκεια αστραπόβροντων, δεν είσαστε ο Αστραπόγιαννος...
  • Φορέστε ένα αδιάβροχο, ή έστω, αν δεν σας βρίσκεται (μα επιτέλους, τι στο καλό, δεν έχετε είδη πρώτης ανάγκης στο αμάξι σας?), αντιανεμικό. Λάβετε υπόψιν σας πως με το που θα ακουμπήσετε έστω και μια ελιά στο δέντρο, αυτό θα φροντίσει να τινάξει πάνω σας, όλο το νερό που θεώρησε καλό να παίξει παιχνίδια με την βαρύτητα κατά την διάρκεια της καταιγίδας.
  • Αν φοράτε γυαλιά, βγάλτε τα.
  • Βρείτε μια ωραία και γερή σακούλα για να βάλετε τις ελιές σας.
Πάρτε το πριόνι που έχετε στο αυτοκίνητο και τα γάντια σας. Αν δεν έχετε, πολύ κακώς, να αποκτήσετε, δεν ξέρετε που μπορεί να σας χρειαστούν. Εξάλλου, έχουμε και μια επιδερμίδα να προστατέψουμε.

  • Τοποθετείστε μια σκάλα σταθερά στο θύμα ..... εεεε... στην ελιά που θέλετε να αποψιλώσετε. Εναλλακτικά σκαρφαλώστε στην ελιά, αλλά υπόψιν, το βρεγμένο ξύλο έχει μηδενική πρόσφυση. Φροντείστε να κρατάει τη σκάλα κάποιος που δεν θέλει το κακό σας, γιατί ως γνωστόν, η βαρύτητα είναι αμείλικτη, και δη όταν βρέχει.
  • Κόψτε με το πριόνι τα κλαδιά από τα οποία θέλετε να μαζέψετε τις ελιές... Επίσης αποφύγετε να κόψετε το κλαδί στο οποίο στηρίζετε τη σκάλα...
  • Μεταφέρετε τα κλαδιά σε στεγασμένο μέρος.
  • Καθείστε αναπαυτικά στο καρεκλάκι της θάλασσας που έχετε μέσα στο αυτοκίνητο (τι?? Δεν έχετε?? Τςτςτς.....)
  • Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στο mp3 player
  • Μαζέψτε με την ησυχία σας τις ελιές, απολαμβάνοντας την βροχή που πέφτει με τις οκάδες....
  • Βάλτε τα περισσευούμενα κλαδιά στον σωρό για κόμποστ και αναχωρείστε, παρακαλώντας να έχει μείνει στη θέση του και κανένα γεφύρι για να γυρίσετε στο σπίτι σας!
  • Πάτε στις Συνταγές της Παρέας και δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τις ελιές που μαζέψατε (θα σας έλεγα κι εγώ, αλλά πάω να φτιάξω χιονάνθρωπο με το χαλάζι στην αυλή...)
;-D

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ένας μεγαλος ερωτας ή μια απλη συνουσια;

6:08 pm

 
Blogger An-Lu said...

Τα σέβη μου!
Έτσι μπαράβο! Παντός καιρού!

9:03 pm

 
Blogger Sophia said...

@32μπιτος
Χεχε, και επειδή
"πιο τρελός κόσμος δε θα μπορούσε να υπάρξει"
η απάντησή μου θα είναι 42!
;-D

@an-lu
Χοχοχο, μα τελείως παντώς καιρού μπορώ να σου πω (αν και ομολογουμένως, προτιμώ να μην βασανίζομαι άμα μπορώ να το αποφύγω!)!!!
;-D

2:36 pm

 
Blogger Unknown said...

Η θέση των άστρων στην παγκόσμια ιστορία;





:ppppp

9:03 pm

 
Blogger YO!Reeka's said...

....πιο παράξενος κόσμος δεν θα μπορούσε να υπαρξει...!
κατάλαβέ με μανα δεν γυρίζω πίσω
δεν θα τα τινάξω, μα ούτε κι έτσι θα τ'αφήσω κλπ
(οι πρώτοι δύο δίσκοι είναι byheart)

1:03 am

 
Blogger Sophia said...

@darthiir the abban
Χoxoxo, εσύ πολλά ξέρεις!!!
;-D

@yo!reeka's
"Θα διασχίσεις ένα πρωινό τον κόσμο
και θα ‘ναι πιο όμορφα κι από ένα όνειρο" και είναι πράγματι έτσι!!!
;-D

1:56 am

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home