Hello, my name is Sophia and I am a teacher of English in Ancient Olympia, Greece. Welcome to my blog!

Saturday, November 11, 2006

Once upon a crime...

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα ποτάμι! Τα πολύ παλιά χρόνια, όταν ο χρόνος κυλούσε όπως έπρεπε και οι ήχοι που σημάδευαν την μέρα και την νύχτα αποτελούσαν υλικό ονείρων, το ποτάμι ήταν ένας μαρμάρινος νέος με μια νύμφη στην καρδιά. Ο φλοίσβος των νερών του σημάδεψε τα πέλαγα χρόνων πολλών και βουνά ολόκληρα γίνανε βότσαλα στο πέρασμά του. Ταξίδεψε στα λόγια των ανθρώπων, στους μύθους, τους θρύλους και τα πάθη τους και άφησε την φαντασία τους να καλπάζει στο χρώμα των νερών του. Μύριοι καημοί ξεπλύνανε τον πόνο τους και αμέτρητα γέλια παιδιών του στόλισαν τις όχθες.
Στέκεται πια σαν άγνωστος που όλα τα μαρτυράει, μιας και ο Ηρακλής πια δεν μπορεί τους αιώνες να γυρίσει πίσω. Τα νερά του, χαιρετάνε πια όχθες σημαδεμένες και πληγωμένες, μια ολόκληρη γεωγραφία υλικών, η ιστορία μιας συνείδησης που φθίνει και δεν έχει ευθύνη.
Και ξαφνικά, σε ένα σημείο χωρίς φανερή ελπίδα, μια γέφυρα που ξεκινάει και φτάνει... στο όνειρο της ζωής που κρύβει το ποτάμι, σε μια γωνιά που λέει πως το παρελθόν από έναν φεγγίτη μικρό αγγίζει ακόμα τον κόσμο μας.

"Πρώτα στο όνειρο αλλάζει το τοπίο"
Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ομορφιές!;)

9:59 pm

 
Blogger nyctolouloudo said...

έχω περπατήσει και έχω χαθεί στις καλαμίες τους αρκετές φορές και μου αρέσει!


καλημέρα!

5:35 am

 
Blogger Sophia said...

Oh, well, close enough!!
;-D

Πάρε άλλο ένα:
"...οι πάγοι λιώνουν στον καύσωνα της φαντασίας
και βρέχει στη ζωή μου πρασινάδα"
Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, Ωραία Έρημος η Σάρκα

2:43 pm

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home